Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учесници Међународног семинара о интегритету у јавним предузећима одржаном у Мађарској

28. фебруар 2020. година
Представници ДРИ учесници Међународног семинара о интегритету у јавним предузећима одржаном у Мађарској

Драган Голубовић, државни ревизор и Јелена Дамјановић, саветник у ревизији присуствовали су 24. фебруара уводној конференцији посвећеној међународним искуствима у ревизији политичких партија у Будимпешти. Одржавање ове конференције је означило почетак Међународног семинара о интегритету у јавним предузећима одржаном од 24. до 28. фебруара у Сарвашу у организацији Државне канцеларије за ревизију Мађарске, на коме су, такође учествовали представници ДРИ.

Међународни семинар посвећен борби против корупције, који врховна ревизорска институција (ВРИ) Мађарске организује по 7. пут, организован је за представнике ВРИ земаља у развоју, у циљу ширења интегритета у јавној управи и јачању транспарентног функционисања државе разменом најбољих мађарских и међународних пракси.

На скупу у Сарвашу, коме су присуствовали ревизори из 13 земаља Африке, Азије, Источне Европе и Централне Америке, представљена је, између осталог, методологија анкете о интегритету, улога ВРИ у стварању и ширењу културе интегритета, анкета о интегритету у јавним предузећима, ревизија интегритета.