Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учествовали на радионици о стратешком планирању у оквиру Програма за стратегију, мерење учинка и извештавање

03. фебруар 2020. година
Представници ДРИ учествовали на радионици о стратешком планирању у оквиру Програма за стратегију, мерење учинка и извештавање

Државни ревизор Жељко Мотић и самостални саветник у ревизији Милена Васиљковић учествовали су на радионици посвећеној стратешком планирању у оквиру Програма за стратегију, мерење учинка и извештавање, у организацији Развојне иницијативе ИНТОСАИ (ИДИ), одржаној од 27. до 31. јануара у Тбилисију, у Грузији.

Програм за стратегију, мерење учинка и извештавање Развојне иницијативе ИНТОСАИ је покренут на глобалном нивоу и бави се развојем институционалног капацитета и подршком врховним ревизорским институцијама у стратешком управљању ради бољег учинка ВРИ. Циљ програма је да пружи подршку врховним ревизорским институцијама у препознавању потреба изградње капацитета иу планирању ефикасног стратешког управљања.

Програм помаже врховним ревизорским институцијама у холистичкој оцени учинка помоћу Оквира за мерење учинка ВРИ, а ради успостављања квалитетног процеса стратешког и оперативног планирања, као и интегрисаних механизама за праћење и извештавање о учинку. Флексибилност програма омогућава ВРИ да прилагоди своје учешће у компонентама које сматра најрелевантнијим. Такође, програм је адекватан за ВРИ на свим нивоима институционалног развоја.

На радионици су учествовали представници врховних ревизорских институција Грузије, Србије, Бугарске, Азербејџана, Киргистана и Казахстана.