Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учествовали на радионици ЕУРОСАИ Радне групе за информационе технологије у Братислави

16. октобар 2019. година
Представници ДРИ учествовали на радионици ЕУРОСАИ Радне групе за информационе технологије у Братислави

Врховни државни ревизор у Сектору за методологију и развој Ивица Гавриловић и државни ревизори Драган Стојановић, Дејан Стојиљковић и Жељко Мотић учествовали су на тродневном састанку Радне групе за информационе технологије(ИТ) Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) одржаном од 14. до 16. октобра у Братислави.

Представници врховних ревизорских институција Албаније, Бугарске, Естоније, Мађарске, Немачке, Пољске, Португала, Словачке, Србије, Турске и Црне Горе разматрали су контролно окружење пројекта е-Управе, анализу и израду извештаја о ревизији, а представљена им је и најновија верзија активног приручника за ИТ ревизију, са четири нова програмска додатка.

Домаћин скупа била је Врховна ревизорска институција Словачке.

Учешће делегације ДРИ на састанку у Братислави подржао је Програм за развој Уједињених нација у Србији (УНДП), у оквиру пројеката „Унапређење ревизије општина ради одговорности и ефикасности у управљању јавним финансијама“ који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ), а заједнички спроводе УНДП и Државна ревизорска институција.