Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учествовали на 14. састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ИТ

10. новембар 2021. година
Представници ДРИ учествовали на 14. састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ИТ

Врховни државни ревизор Ивица Гавриловић, државни ревизори Драган Стојановић, Дејан Стојиљковић и Жељко Мотић и саветник за анализу и планирање Јован Вуковић учествовали су на 14. састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ИТ, одржаном 9. и 10. новембра уживо у Талину у Естонији и путем онлајн платформе.

Током првог дана састанка одржан је семинар „Припремите се за утицај – ВРИ указују на сајбер ризике“, а разматране су теме које су се, између осталог, односиле на стратешке изгледе и изазове европске политике у области сајбер безбедности, ревизије сајбер безбедности, ревизије сврсисходности сајбер безбедности. Том приликом одржана је и панел дискусија о савременим приступима ревизији сајбер безбедности у ВРИ, као и интерактивна вежба мапирања током које је учесницима понуђена прилика за размену мишљења о практичној примени питања у области сајбер безбедности. Други дан био је посвећен пословном састанку Радне групе за ИТ.

Састанком је председавала Национална канцеларија за ревизију Естоније, која обавља и дужност председавајућег ове Радне групе.

ЕУРОСАИ Радна група за ИТ настоји да подстакне европске ВРИ у њиховим ИТ ревизијама и коришћењу ИТ у свакодневном раду путем размене најбоље праксе и заједничких активности. Радна група има за циљ да унапреди институционалну размену стручности и искустава између ВРИ у Европи и да подстакне спровођење заједничких активности у области информационих технологија.