Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учесници на 7. годишњем састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

16. новембар 2021. година
Представници ДРИ учесници на 7. годишњем састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Државни ревизори Драгојле Полић и Горан Чабаркапа и виши саветник у ревизији Игор Боца учествовали су на 7. годишњем састанку Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) - Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, одржаном онлајн 16. новембра путем Zoom платформе у организацији ВРИ Украјине.

Представници врховних ревизорских институција (ВРИ) 16 земаља дискутовали су о природним непогодама, катастрофама које је проузроковао човек, ванредним ситуацијама, као и методологијама ревизије о овим питањима.

Током састанка, представници ВРИ Пољске представили су налазе међународне ревизије спроведене под називом „Прекогранично кретање отпада у светлу одредби Базелске конвенције“. Ревизију су, током 2021. године, спровеле ВРИ Украјине, Пољске и Словачке.

Учесницима састанка представљени су резултати анкете спроведене међу чланицама Радне групе о потенцијалним темама за спровођење заједничких међународних ревизија у периоду 2022–2024, као презентације ВРИ Италије, Турске и Украјине.

ЕУРОСАИ Радна група за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, којом председава ВРИ Украјине, основана је 2014. године. Исте године у августу ДРИ је постала чланица ове ЕУРОСАИ Радне групе.

Мисија Радне групе је да ојача сарадњу у области развоја ревизије, координирању напора европских држава у управљању мерама за спречавање и елиминисање последица природних непогода и катастрофа.