Државна ревизорска институција

Радионица посвећена паралелној ревизији сврсисходности

12. новембар 2014. година
Радионица посвећена паралелној ревизији сврсисходности

Председник Државне ревизорске институције Радослав Сретеновић отворио је данас у Београду радионицу посвећену пројекту паралелне ревизије сврсисходности чија је тема енергетска ефикасност.
„Очекујем да ће циљ пројекта, објављивање извештаја о овој ревизији сврсисходности, бити испуњен. Кроз овај пројекта учињен је и велики напредак у сарадњи наших институција. Несумљиво ће унапређење ревизије сврсисходности ојачати умрежавање, колегијално учење и размену искустава, пракси, метода и поступака рада наших институција“, рекао је Сретеновић.

Генерални државни ревизор је додао да му је посебно задовољство што је, након врховних ревизорских институција Албаније и Босне и Херцеговине, Државна ревизорска институција Републике Србије домаћин једне од пет радионица у оквиру овог пројекта.
Паралелна ревизија сврсисходности спроводи се у оквиру Мреже врховних ревизорских институција држава кандидата и потенцијалних кандидата за чланство у ЕУ.
Извештај, односно резултати овог пројекта, требало би да буду представљени наредне године у Луксембургу или Бриселу.
Организацију догађаја подржали су Заједничка радна група за ревизијске активности, Канцеларија генералног ревизора Краљевине Шведске и Европски ревизорски суд, као и УНДП у оквиру пројекта „Унапређење механизама одговорности у области јавних финансија“ који финансира Влада Краљевине Шведске.