Државна ревизорска институција

Архива саопштења, 2012. година

Свечано завршена сарадња врховних ревизорских институција Србије и Норвешке

28

август

Свечано завршена сарадња врховних ревизорских институција Србије и Норвешке

28. август 2012. година

Четворогодишња сарадња врховних ревизорских институција Краљевине Норвешке и Републике Србије, чији је циљ био институционално јачање капацитета Државне ревизорске институције, свечано је данас завршена у Народној скупштини.

Државна ревизорска институција подржава поједине измене и допуне Закона о буџетском систему

17. август 2012. година

Државна ревизорска институција упутила је писмо Министарству финансија и привреде у коме подржава поједине предложене измене и допуне Закона о буџетском систему.

Размена искуства норвешких и српских ревизора

06

август

Размена искуства норвешких и српских ревизора

06. август 2012. година

Ефикасна ревизија јавног сектора у Републици Србији је могућа само уколико у Државној ревизорској институцији раде добро обучени државни ревизори.

Највише ревизорско звање за 22 ревизора

04

јул

Највише ревизорско звање за 22 ревизора

04. јул 2012. година

У Државној ревизорској институцији данас су уручени први сертификати о стицању највишег ревизорског звања за обављање послова ревизије у јавном сектору Републике Србије – овлашћени државни ревизор.

Сарадња Државне ревизорске институције и YUCOM-а

04. јул 2012. година

Председник Државне ревизорске институције Радослав Сретеновић одржао је консултативни састанак са представницима Комитета правника за људска права -YUCOM, директором Миланом Антонијевићем и чланом правног тима Николом Грујићем у просторијама Институције.

Анализа имплементације препорука и мера Државне ревизорске институције

02. јул 2012. година

Унапређење правног и институционалног оквира рада Државне ревизорске институције, реизбор чланова Савета Државне ревизорске институције, унапређење капацитета Одбора за финансије, продужење рока застарелости прекршаја у области јавних набавки, повећање ефикасности прекршајног поступка уопште и пооштравање запрећених казни увођењем кривичне одговорности, неке су од препорука које је Центар за европске политике представио у Анализи имплементације препорука и мера Државне ревизорске институције.

Институцији и Сретеновићу признање од Удружења судија прекршајних судова

22

јун

Институцији и Сретеновићу признање од Удружења судија прекршајних судова

22. јун 2012. година

Радославу Сретеновићу, председнику Државне ревизорске институције уручено је данас признање за изузетан допринос у успостављању владавине права и унапређењу рада и статуса судија прекршајних судова као интегралног дела правосудног система Републике Србије.

Значај финансијске одговорности власти у Србији

06

јун

Значај финансијске одговорности власти у Србији

06. јун 2012. година

Независни државни ревизор је кључна веза између извршне власти са једне и парламента и грађана са друге стране. Ревизор надгледа регуларност рада извршне власти, врши независне истраге и тако утврђује и потврђује кредибилитет рада институција, рекао је Радослав Сретеновић, председник Државне ревизорске институције.

Корупција – највећа  препрека доброг управљања

28

мај

Корупција – највећа препрека доброг управљања

28. мај 2012. година

Председник Државне ревизорске институције Радослав Сретеновић, предводећи четворочлану делегацију, представљао је Републику Србију на другом припремном састанку Економско – еколошког форума, који је под називом „Промоција доброг управљања и борба против корупције као подршка социјално-економском развоју“, одржан у Даблину.

Формирана Радна група за сарадњу интерне и екстерне ревизије

24

мај

Формирана Радна група за сарадњу интерне и екстерне ревизије

24. мај 2012. година

Државна ревизорска институција и Министарство финансија - Централна јединица за хармонизацију, формирали су јуче у Београду Радну групу за сарадњу интерне и екстерне ревизије.