Државна ревизорска институција

Архива саопштења, 2012. година

Постизање квалитета у ревизији

18

мај

Постизање квалитета у ревизији

18. мај 2012. година

Међународни Семинар о постизању квалитета у ревизији, коме су присуствовали и представници Државне ревизорске институције Републике Србије, одржан је у Прагу у организацији Врховне канцеларије за ревизију Републике Чешке.

Сусрет председника врховних ревизорских институција Србије и Италије

18

мај

Сусрет председника врховних ревизорских институција Србије и Италије

18. мај 2012. година

Председник Државне ревизорске институције Радослав Сретеновић састао се у Риму са председником Рачунског суда Италије Луиђијем Ђампаолинијем. Два председника су, током званичног билатералног састанка, разговарала о организационим структурама и надлежностима двеју институција и могућим областима за успостављање билатералне сарадње.

Саопштење

30. март 2012. година

Државна ревизорска институција доставила је данас Народној скупштини Републике Србије Извештај о раду Државне ревизорске институције за 2011. годину.

Саопштење

05. март 2012. година

У складу са програмом ревизије за 2012. годину, Државна ревизорска институција је код одређених корисника буџетских средстава започела извођење ревизије финансијских извештаја и правилности пословања за 2011. годину.

Саопштење

29. фебруар 2012. година

Државна ревизорска институција, на основу Извештаја о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања града Београда за 2010. годину, поднела је данас надлежном Прекршајном суду у Београду захтеве за покретање прекршајних поступака

Саопштење

20. фебруар 2012. година

Државна ревизорска институција, на основу законских овлашћења, а у вези са саопштењем од 17. фебруара, објављује имена одговорних лица у ревидираним субјектима, против којих је надлежним судовима и тужилаштвима поднела захтеве за покретање прекршајних поступака и пријаве за привредни преступ.

Саопштење

17. фебруар 2012. година

Државна ревизорска институција, након што је завршила програм ревизије за 2011. годину и субјектима ревизије доставила извештаје о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања за 2010. годину, поднела је у току 2011. године надлежним прекршајним судовима 21 захтев за покретање прекршајних поступака за 33 одговорна лица, једну пријаву за привредни преступ за два одговорна лица надлежном тужилаштву, као и три кривичне пријаве због несавесног рада у служби.

Државним ревизорима уручени сертификати о стицању ревизорских звања

27

јануар

Државним ревизорима уручени сертификати о стицању ревизорских звања

27. јануар 2012. година

Државним ревизорима додељени су данас у Народној Скупштини Републике Србије први сертификати о стицању ревизорских звања – државни ревизор.

Саопштење

20. јануар 2012. година

Концепт и успостављање ревизије су својствени за управљање јавним финансијама јер управљање јавним средствима представља поверење. Ревизија није сама себи циљ, већ је нераздвојни део регулаторног система помоћу ког треба да се открију одступања од прихваћених стандарда и кршења принципа законитости, ефикасности, ефективности и економичности финансијског управљања да би се омогућило предузимање корективних мера у појединачним случајевима, надлежни натерали на прихватање одговорности, или предузели кораци за спречавање таквих прекршаја.

Саопштење

17. јануар 2012. година

Ради објективног информисања јавности, а поводом изјавe градоначелника Београда, Драгана Ђиласа, да је „Извештај Државне ревизорске институције о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања града Београда за 2010. годину једностран“ и да“ град од неких издвајања не може и неће одустати“, Државна ревизорска институција даје следеће саопштење:

Државна ревизорска институција је независно ревизорско и контролно тело које се стара о томе да се државни приходи расподељују на законит начин и да се јавним средствима и имовином управља на финансијски одговоран начин, а у складу са законима које доноси Народна скупштина Републике Србије.