Државна ревизорска институција

Потписан Меморандум о сарадњи Државне ревизорске институције и Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

10. јун 2015. година
Потписан Меморандум о сарадњи Државне ревизорске институције и Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Потписан Меморандум о сарадњи Државне ревизорске институције и Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средставa

Председник Државне ревизорске институције Радослав Сретеновић и потпредседник Народне скупштине и председник Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Верољуб Арсић потписали су данас Меморандум о сарадњи Одбора и Институције.

На церемонији потписивања у Скупштини, Радослав Сретеновић је рекао да потписивање Меморандума са Одбором доприноси унапређењу међусобних односа и сарадње у контроли трошења јавних средстава.

Државна ревизорска институција припрема јасне и прецизне извештаје у вези са ревизорским налазима за чланове Одбора. Пружаћемо помоћ члановима Одбора у разумевању налаза из извештаја о ревизији, поручио је Сретеновић.

Он је рекао да ће Институција именовати представника који ће заједно са члановима Одбора координирати активности како би сарадња била конструктивна и одвијала се на најбољи начин.

Верољуб Арсић је нагласио да je потписивањем Меморандума подигнут ниво сарадње, јер су и Народна скупштина и Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава и Државна ревизорска институција чувари јавних средстава.
Он је оценио да је досадашња сарадња Одбора и Институције била на завидном нивоу.
И до сада је сарадња са Државном ревизорском институцијом била на високом нивоу. Сада ћемо је још више унапредити, закључио је Арсић.