Државна ревизорска институција

Састанак Контакт комитета председника врховних ревизорских институција Европске уније одржан у Варшави

01. јул 2019. година
Састанак Контакт комитета председника врховних ревизорских институција Европске уније одржан у Варшави

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор др Душко Пејовић и начелник Службе за међународну сарадњу и односе са јавношћу и службеник за везу Ива Василић Миљић учествовали су на састанку Контакт комитета председника врховних ревизорских институција Европске уније одржаном у Варшави 27. и 28. јуна 2019. године.

Главни део састанка био je посвећен семинару под називом „Дигитална Европа: изазови и прилике за врховне ревизорске институције (ВРИ) Европске Уније“ који је организован кроз дискусију две подсесије. Прва подсесија је била посвећена нацрту дигиталне стратегије ЕУ и разматрању, између осталог, њених циљева и постигнућа, улоге држава чланица и улоге ВРИ, док је током друге подсесије дискутовано о изазовима у вези са ревизијом процеса дигитализације ЕУ, областима које захтевају ревизију и припремама ВРИ ЕУ за такве ревизије.

На скупу су одржани и састанак председника ВРИ Европске уније и састанак службеника за везу. Затим, разматране су активности Контакт комитета и професионалних партнера, као и ревизије ВРИ чланица Контакт комитета на теме у вези са ЕУ.

Представници држава кандидата за чланство у ЕУ присуствали су састанку Контакт Комитета у својству посматрача.

Домаћин наредног састанка Контакт комитета биће Европски ревизорски суд.