Државна ревизорска институција

Учешће представника ДРИ на радионици о дигиталној ревизији у Скопљу

08. новембар 2019. година
Учешће представника ДРИ на радионици о дигиталној ревизији у Скопљу

Представници Државне ревизорске институције учествовали су на радионици посвећеној дигиталној ревизији одржаној 6. и 7. новембра у Скопљу. На скупу су разматране теме у вези са ревизијом ИТ система, дигиталним ревизијама, коришћењем дигиталне технологије и алата у спровођењу ревизија.

Главни циљ Радионице било је стварање платформе за дискусију међу ВРИ чланицама Мреже врховних ревизорских институција држава кандидата и потенцијалних кандидата за приступање ЕУ и Европског ревизорског суда о изазовима са којима се суочавају када је реч о дигитализацији пословања и јавних услуга, дигиталним алатима и технологијама које могу да користе као подршку у раду и изградњи релевантних капацитета и вештина у ВРИ.

Испред Државне ревизорске институције скупу су присуствовали државни ревизори Драган Стојановић, Дејан Стојиљковић, Жељко Мотић и самостални саветник Јован Вуковић.

Представници Државне ревизорске институције, разменили су искуства са колегама из врховних ревизорских институција Албаније, Босне и Херцеговине, Летоније, Републике Северне Македоније, Турске, Црне Горе, Шкотске.

Радионицу су организовали Врхона ревизорска институција Северне Македоније и СИГМА, у складу са Планом рада Мреже врховних ревизорских институција држава кандидата и потенцијалних кандидата за приступање ЕУ и Европског ревизорског суда за период 2018-2020. године.