Државна ревизорска институција

Учешће представника ДРИ на стручном скупу у Сарајеву

24. јануар 2019. година
Учешће представника ДРИ на стручном скупу у Сарајеву

Делегација Државне ревизорске институције, коју су чинили врховни државни ревизор у Сектору број 1 Данимир Вулиновић, овлашћени државни ревизор Мирјана Гачевић и државни ревизор Гордана Узелац, учествовала је на једнодневном стручном састанку одржаном у Сарајеву на тему „Материјалност у ревизији јавног сектора – са фокусом на ревизију правилности пословања“.

Скуп је организован у циљу размене мишљења и искуства ревизора у вези са организацијом, методама и приступима ревизије правилности пословања, односно начинима спровођења ове врсте ревизије, критеријумима за ревизију, материјалношћу, као и структуром извештаја.

Конструктивна излагања и дискусије потврдила су значај овакве врсте професионалног умрежавања и успостављања регионалне сарадње.

Поред делегације Државне ревизорске институције, скупу су присуствовали представници врховних ревизорских институција Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе.

Састанак је организовао Уред за ревизију институција Босне и Херцеговине.

Учешће представника ДРИ на стручном скупу у Сарајеву организовано је у оквиру пројекта „Унапређење ревизије на локалном нивоу за ефикасније управљање јавним финансијама“, који спроводе Државна ревизорска институција и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз подршку Владе Швајцарске.