Државна ревизорска институција

Одржан састанак ради усаглашавања поруке за ревизије сврсисходности пословања

05. октобар 2021. година
Одржан састанак ради усаглашавања поруке за ревизије сврсисходности пословања

Председник и генерални државни ревизор др Душко Пејовић председавао је састанком за усаглашавање поруке у складу са Методолошким правилима и смерницама за ревизије сврсисходности пословања које Државна ревизорска институција спроводи током 2021. године одржаном 4. и 5. октобра у хотелу „Метропол“ у Београду.

Вође тимова за ревизију сврсисходности су, у присуству чланова тимова, износили пред генералним државним ревизором резултате до којих су тимови дошли током спровођења ревизије, односно налазе и закључке који су утврђени. Задатак вођа био је да представе проблем, циљ ревизије, главно и остала ревизорска питања.

Састанку су присуствовали и врховни државни ревизори Данимир Вулиновић, Снежана Трњаковић, Драган Голубовић и Ивица Гавриловић.

ДРИ спроводи 14 ревизија сврсисходности пословања у складу са Програмом ревизије за 2021. годину, који је усвојио Савет Државне ревизорске институције.

Спровођење ревизија одвија се по плану и издавање коначних извештаја о ревизијама се очекује у року предвиђеном Програмом ревизије.

Састанак је подржао Пројекат за одговорну власт (ГАИ) који Државна ревизорска институција спроводи у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД), а у циљу унапређења капацитета ревизора Државне ревизорске институције.