Државна ревизорска институција

Улога и значај интерне и екстерне ревизије у унапређењу управљања јавним финансијама на локалном нивоу

28. мај 2015. година
Улога и значај интерне и екстерне ревизије у унапређењу управљања јавним финансијама на локалном нивоу

Интерни ревизори, запослени у локалним властима присуствовали су данас првој радионици посвећеној сарадњи интерних и екстерних ревизора на локалном нивоу. На радионици под називом „Улога и значај интерне и екстерне ревизије у унапређењу управљања јавним финансијама на локалном нивоу“ искуства су поделили интерни ревизори из Чачка, Новог Пазара, Ваљева, Руме, Пирота, Ужица, Лознице, Љубовије, Врбаса, Крушевца, Крагујевца, Александровца, Новог Београда и Чукарице.

О сарадњи са интерним ревизорима на локалном нивоу, значају међусобних односа и примерима добре праксе говорио је Душко Пејовић, врховни државни ревизор у Сектору за ревизију буџета локалних власти.

Интерни ревизори су имали прилику да изнесу своја искуства у раду, организацији службе интерне ревизије на локалу, проблемима са којима се сусрећу.

Искуства стечена на овој радионици ће послужити да се изради програм унапређења рада интерне ревизије на локалу, чија реализација ће започети у јуну 2015. Године, а биће организована и регионална предавања.

Радионица је организована у оквиру пројекта „Унапређење јавних финансија“, који финансира Влада Швајцарске преко Швајцарске канцеларије за сарадњу (SDC), а спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП).