Predstavnici DRI učestvovali na radionici EUROSAI Radne grupe za informacione tehnologije u Bratislavi

16. oktobar 2019. godina
Predstavnici DRI učestvovali na radionici EUROSAI Radne grupe za informacione tehnologije u Bratislavi

Vrhovni državni revizor u Sektoru za metodologiju i razvoj Ivica Gavrilović i državni revizori Dragan Stojanović, Dejan Stojiljković i Željko Motić učestvovali su na trodnevnom sastanku Radne grupe za informacione tehnologije (IT) Evropske organizacije vrhovnih revizorskih institucija (EUROSAI) održanom od 14. do 16. oktobra u Bratislavi.

Predstavnici vrhovnih revizorskih institucija Albanije, Bugarske, Estonije, Mađarske, Nemačke, Poljske, Portugala, Slovačke, Srbije, Turske i Crne Gore razmatrali su kontrolno okruženje projekta e-Uprave, analizu i izradu izveštaja o reviziji, a predstavljena im je i najnovija verzija aktivnog priručnika za IT reviziju, sa četiri nova programska dodatka.

Domaćin skupa bila je Vrhovna revizorska institucija Slovačke.


Učešće delegacije DRI na sastanku u Bratislavi podržao je Program za razvoj Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDP), u okviru projekata „Unapređenje revizije opština radi odgovornosti i efikasnosti u upravljanju javnim finansijama“ koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a zajednički sprovode UNDP i Državna revizorska institucija.