Za deo zaposlenih u DRI održana obuka trenera za reviziju svrsishodnosti poslovanja i napredne metodologije

26. avgust 2021. godina
Za deo zaposlenih u DRI održana obuka trenera za reviziju svrsishodnosti poslovanja i napredne metodologije

Stručnjaci vrhovne revizorske institucije Sjedinjenih Američkih Država – Kancelarije za odgovornu vlast (GAO) održali su od 23. do 25. avgusta 2021. godine, obuku za predavače za reviziju svrsishodnosti poslovanja i napredne metodologije za deo zaposlenih u Državnoj revizorskoj instituciji. Obuka je organizovana u cilju unapređenja kapaciteta revizora Državne revizorske institucije.

Kroz pojedinačne i grupne vežbe, učesnici treninga razmatrali su teme koje se odnose na matricu za koncipiranje u reviziji svrsishodnosti poslovanja, zatim, na dokaze, uzorkovanje, studije slučaja, interne kontrole, analizu podataka, kao i pisanje izveštaja i preporuka.

Obuke su održane u okviru Projekta za odgovornu vlast (GAI). Državna revizorska institucija realizuje ovaj projekat u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), u cilju jačanja kapaciteta Institucije. Obuka za predavače za reviziju svrsishodnosti je deo Posebnog programa stručnog usavršavanja zaposlenih u DRI za 2021. godinu.