Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учесници семинара „Дигитализација пружања јавних услуга и администрације у општинама“ и шестог годишњег састанка ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију општина

21. октобар 2022. година
Представници ДРИ учесници семинара „Дигитализација  пружања јавних услуга и администрације у општинама“ и шестог годишњег састанка ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију општина

Представници Државне ревизорске институције учествовали су на семинару „Дигитализација пружања јавних услуга и администрације у општинама“ и шестом годишњем састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију општина (EUROSAI TFMA) одржаном 19. и 20. октобра уживо у Виљнусу, у Литванији, као и путем Zoom платформе.

На семинару су размењена знања и искуства о напретку дигитализације општинских јавних услуга. Учесници скупа дискутовали су о кључним питањима која утичу на убрзање процеса дигитализације на локалном нивоу, као и о резултатима ревизија спроведених у овој области.

Шести годишњи састанак био је посвећен спровођењу стратешких циљева ове радне групе, као и будућим плановима и активностима.

Испред ДРИ, у онлајн формату, на догађају су учествовали врховни државни ревизор Стојанка Миловановић, овлашћени државни ревизор Невена Стојковић, државни ревизори Жељко Крстић, Ивана Јевтић Стевановић и Љиља Парлица, као и начелник Службе за међународну сарадњу и односе са јавношћу, Ива Василић Миљић.

Скуп је одржан у организацији Врховне ревизорске институције Литваније.

Државна ревизорска институција Републике Србије постала је чланица ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију општина у децембру 2016. године са циљем даљег развоја методологије ревизије, као и доприноса унапређењу система ревизија општина тако да резултати ревизија доведу до позитивних промена за њихове становнике.