Државна ревизорска институција

Састанак службеника за везу ВРИ Мреже и ВРИ ЕУ

08. април 2016. година
Састанак службеника за везу ВРИ Мреже и ВРИ ЕУ
Службеник за везу Институције Ива Василић присуствовала је, у својству учесника, састанку службеника за везу ВРИ Мреже (6. априла) и, у својству активног посматрача, састанку службеника за везу ВРИ ЕУ (7. априла), одржаним у Риги, у организацији ВРИ Летоније.

Састанком службеника за везу ВРИ Мреже председавала је ВРИ Босне и Херцеговине. На састанку су, поред ВРИ чланица Мреже, ЕРС и Заједничке радне групе за ревизијске активности, присуствовали и представници партнерских институција Мреже - СИГМА, ВРИ Шведске и ВРИ Пољске.

На састанку Мреже је, између осталог, разматран ревидирани план рада Мреже за период од 2016. године при чему су конкретизоване врсте, време и домаћини активности из наведеног плана, као и подршка обезбеђена за њихову реализацију од стране партнерских институција.

Главна сврха састанка службеника за везу ВРИ ЕУ, којим је председавала ВРИ Летоније, била је припрема састанка Контакт комитета, чија ће главна тема бити енергетска политика ЕУ и климатска питања. Службеници за везу расправљали су о новим развојним променама и активностима које би Контакт комитет требало да размотри, као и о извештајима које су представиле радне групе Контакт комитета. На дневном реду била су и питања организације и управљања везана за свакодневни рад Контакт комитета.