Државна ревизорска институција

Свечано отварање твининг пројекта „Јачање капацитета Државне ревизорске институције“, Понедељак, 3. децембар 2012. године, 10,00 сати, мала пленарна сала Народне скупштине, Краља Милана14

29. новембар 2012. година
На свечаности коју организује Државна ревизорска институција и Делегација Европске уније у Републици Србији ће говорити:


  • Радослав Сретеновић, председник Државне ревизорске институције
  • Њ.Е. Венсан Дежер (Vincent Degert), шеф Делегације Европске уније у Републици Србији
  • Њ.Е. Лаурент Луи Стоквис (Laurent Louis Stokvis), амбасадор Холандије у Републици Србији
  • Њ.Е. Мајкл Девенпорт (Michael Davenport), амбасадор Велике Британије у Републици Србији
  • Андре ван Омерен (André van Ommeren), вођа пројекта, Ревизорски суд Холандије

Циљ двогодишњег пројекта, који финансира Европска унија са 1,4 милиона евра, је повећање одговорности и ефективно управљање јавним средствима у Републици Србији, као и јачање Државне ревизорске институције. Пројекат ће такође обезбедити даљу подршку Државној ревизорској институцији у усклађивању организационе структуре, процедура и праксе са међународним стандардима и најбољим праксама ЕУ. Пројекат ће помоћи увођење нових методологија, као што је ревизија сврсисходности, која ће омогућити Државној ревизорској институцији да примени концепт „3 Е“ и одговори на питање које вредности су добијене за уложени новац и провери економичност, ефективност и ефикасност потрошње новца пореских обвезника.

Твининг пројекат реализују три државе чланице Европске уније: Холандија, Велика Британија и Словенија, заједно са партнерима из Србије.

Овде можете преузети Програм


Документи везани за ову вест

Наслов документа
Програм Новембар 2012. Тип документа pdf, Величина 249.92 KB