Државна ревизорска институција

Одржана трећа радионица Другог регионалног пројекта паралелне ревизије сврсисходности

07. октобар 2016. година
Одржана трећа радионица Другог регионалног пројекта паралелне ревизије сврсисходности

У оквиру пројекта “Ефикаснији механизми одговорности у јавним финансијама” који спроводе Државна ревизорска институција и Програм уједињених нација за развој (УНДП), а који је финансиран од стране Владе Шведскепериоду од 3. до 7. октобра, делегација Државне ревизорске институције коју су чинили врховни државни ревизор Светлана Тома Анокић и виши саветници у ревизији: Нада Тошић и Горан Мандић учествовала је на трећој радионици посвећеној реализацији Другог регионалног пројекта паралелне ревизије сврсисходности која се спроводи на тему из области јавних набавки.

Током радионице анализиране су активности на изради Плана рада ревизије и матрице земаља учесница пројекта и утврђен је даљи правац активности на финализацији истих, уз координацију експарата Националне канцеларије за ревизију Шведске и Европског ревизорског суда.

Договорен је даљи наставак пројекта у складу са утврђеном динамиком која подразумева усвајање Плана ревизије и матрице у складу са методологијом за вршење ревизије сврсисходности.

Поред ДРИ Републике Србије, у другом пројекту учествује још пет земаља региона.