Државна ревизорска институција

Сусрет председника Пејовића са почасним конзулом Републике Србије у Охриду

22. септембар 2022. година
Сусрет председника Пејовића са почасним конзулом Републике Србије у Охриду

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор др Душко Пејовић и главни државни ревизор Републике Северне Македоније г. Максим Ацевски састали су се са почасним конзулом Републике Србије у Републици Северној Македонији, г. Михајлом Филевим. Састанак је одржан у новоотвореном Конзулату Србије у Охриду.

На одржаном састанку, генерални државни ревизор представио је почасном конзулу Републике Србије место и улогу Државне ревизорске институције, као и сарадњу са Државним заводом за ревизију Републике Северне Македоније.

Почасни конзул Михајло Филев је, изражавајући задовољство постигнутим резултатима и сарадњом две државне ревизорске институције, рекао да је отварање конзулата подвиг који ће довести до унапређења односа два народа, као и да ће његова највећа одговорност бити рад на томе.

Учесници састанка оценили су да су билатерални односи две државе традиционално добри у многим сегментима и утемељени на заједничкој историји и блиским везама два народа, као и на заједничкој опредељености за будућност.

Председник Пејовић се овом приликом уписао и у Књигу утисака у Конзулату Републике Србије у Охриду.

Институција почасног конзула има дугу и богату традицију и несумњив значај у дипломатско-конзуларним односима, а Конзулат у Охриду представља 86. почасни конзулат Србије у иностранству.