Државна ревизорска институција

Сусрет генералних ревизора државних ревизорских институција Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе

10. септембар 2016. година
 Сусрет генералних ревизора државних ревизорских институција Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе

Делегација Државне ревизорске институције присуствовала је у Сарајеву 9. септембра 2016. године, састанку врховних ревизора Босне и Херцеговине и Црне Горе, одржаног на маргинама Округлог стола о независности врховних ревизорских институција. Поред председника Институције и генералног ревизора Републике Србије, Радослава Сретеновића, састанку су присуствовали и генерални ревизор Канцеларије за ревизију институција БиХ, Драган Вранкић и председник Сената Државне ревизорске институције Црне Горе, Милан Дабовић.


На састанку су разматрани утисци и закључци Округлог стола, могућности и механизми могуће будуће сарадње, као и предстојеће активности у оквиру Мреже врховних ревизорских институција држава кандидата и потенцијалних кандидата за чланство у ЕУ и Европског ревизорског суда.


Циљ Округлог стола био је стварање платформе за расправу међу врховним ревизорским институцијама - чланицама Мреже, о изазовима са којима се оне суочавају у погледу своје законске, организационе и финансијске независности и израда свеобухватне анализе кључних проблема и утврђивања могућих примера добре праксе на основу којих ВРИ могу надоградити своје постојеће капацитете и пронаћи потенцијално применљива решења.