Државна ревизорска институција

Најава догађаја – Државна ревизорска институција домаћин ЕУРОСАИ семинара о ревизији општина

26. октобар 2018. година
Најава догађаја – Државна ревизорска институција домаћин ЕУРОСАИ семинара о ревизији општина

Европска организација врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) одржаће у Београду 5. и 6. новембра 2018. године семинар о ревизији општина. Домаћин скупа, чија је главна тема „Финансије локалних власти – будући изазови“, биће Државна ревизорска институција.

Токомодржавања семинара, у Београду ће бити организован и годишњи састанак врховних ревизорских институција (ВРИ) – чланица ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију општина. На састанку ће бити разматране активности у вези са планом рада ове радне групе у периоду 2017-2020. године.

Државна ревизорска институција Републике Србије је постала чланица ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију општина у децембру 2016. године са циљем даљег развоја методологије ревизије.

ЕУРОСАИ Радна група за ревизију општина основана је у јуну 2016. године када је Управни одбор ЕУРОСАИ подржао иницијативу Државне ревизорске институције Литваније за уједињењем врховних ревизорских институција које су заинтересоване за питања ревизије општина. Ова радна група, која има 26 ВРИ чланица, тежи унапређењу система и поступака ревизија општина тако да резултати донесу позитивне промене и користи становницима општина и пореским обвезницима уопште.