Државна ревизорска институција

Демант поводом текста „ДРЖАВНИ РЕВИЗОР ОТКРИВА: Напредњаци себи повећавали плате, неправилности са тендерима од 14,5 милијарди динара“ објављеног на порталу Телепромптер 7.9.2016. године

08. септембар 2016. година
Демант поводом текста „ДРЖАВНИ РЕВИЗОР ОТКРИВА: Напредњаци себи повећавали плате, неправилности са тендерима од 14,5 милијарди динара“ објављеног на порталу Телепромптер 7.9.2016. године

Ради истинитог и објективног информисања јавности поводом објављеног текста под називом Државни ревизор открива: Напредњаци себи повећавали плате, неправилности са тендерима од 14,5 милијарди динара“, објављеног на интернет порталу Телепромптер 7.9.2016. године, и довођења у везу изјава председника Државне ревизорске институције Радослава Сретеновића са Српском напредном странком, Државна ревизорска институција демантује следеће наводе из поменутог текста:

Иначе, највеће градове контролишу кадрови Српске напредне странке“ и

Та три града воде неспособни кадрови Српске напредне странке.

Државна ревизорска институција демантује наводе који су део поменутог текста и строго осуђује инпутацију туђих коментара који имају политичку конотацију у излагање председника Институције. ДРИ је политички неутрална институција која професионално обавља ревизију јавног сектора и око чијег извештаја о раду је постигнута сагласност скоро свих чланова одбора. Институција упућује на тонске изјаве које је Радослав Сретеновић дао представницима медија. На основу текста који је објавио портал Телепромптер и коришћеног речника у истом, а који није својствен Државној ревизорској институцији, јасно се може закључити да је реч о грубом нарушавању угледа Радослава Сретеновића и Институције.

Строго скрећемо пажњу да Институција никада током свог деветогодишњег рада није своје налазе стављала у контекст било каквих политичких дебата. Истичемо да, представници средстава јавног информисања, додавањем неистиних информација у текст преузет са портала новинске агенције Танјуг, поступају супротно Кодексу новинара чиме крше етичке стандарде професионалног новинарског извештавања.