Државна ревизорска институција

На Фрушкој Гори одржана регионална конференција посвећена систему јавних набавки

23. јун 2022. година
На Фрушкој Гори одржана регионална конференција посвећена систему јавних набавки

Врховни државни ревизор Стојанка Миловановић учествовала је на регионалној конференцијиПрописи се унапређују, корупција остаје проблем број један“ одржаној 21. и 22. јуна на Фрушкој Гори, а на тему „Стање система јавних набавки из перспективе Државне ревизорске институције Републике Србије“. Дводневна конференција била је посвећена стању система јавних набавки на Западном Балкану.

Учесници скупа су разматрали актуелне теме у систему за превенцију и борбу против корупције у јавним набавкама, а осврнули су се и на одређене кључне слабости у начину доделе уговора о јавним набавкама, потенцијална решења за побољшање стања, као и будуће изазове у заједничкој сарадњи надлежних институција у деловању и превенцији корупције.

Конференцију је организовала Фондација за отворено друштво Србије у оквиру реализације пројекта “Balkan Tender Watch” који се бави борбом против корупције у јавним набавкама. Пројекат окупља организације грађанског друштва са Западног Балкана које у фокусу имају борбу против корупције у јавним набавкама на националном и локалном нивоу.

Догађају су присуствовали представници организација цивилног друштва из земаља Западног Балкана, врховних ревизорских институција, државних институција надлежних за област јавних набавки, као и представници пројекта “Balkan Tender Watch”