12. sastanak EUROSAI radne grupe za informacione tehnologije

23. mart 2017. godina
12. sastanak EUROSAI radne grupe za informacione tehnologije

U periodu od 21. do 22. marta u Bernu je, Švajcarska, održan 12. sastanakEUROSAI radne grupe projekta ITSA (Information Technology Self-Assessment) i ITASA (Information Technology Audit Self-Assessment).


Delegaciju Državne revizorske institucije činili su državni revizori za IT podršku reviziji Dejan Stojiljković i Dragan Stojanović, kao i predstavnik UNDP, Siniša Biljman.


Cilj projekta bila je razmena iskustava i znanja u jačanju kapaciteta revizorskih institucija kroz upotrebu informacionih tehnologija u radu revizora, i jačanju kapaciteta u sprovođenju IT revizija.


Učešće u radu projektne grupe uzele su i VRI Albanije, Bugarske, Češke, Danske, Finske, Francuske, Mađarske, Litvanije, Malte, Moldavije, Poljske, Ruske Federacije, Turske, Evropskog revizorskog suda i domaćina Švajcarske.


Učesnici su tokom rada predstavili rezultate sprovedenih projekata u svojim institucijama i upotrebe informacionih tehnologija. Pored toga, predstavljeni su rezultati koji se tiču uspešnosti razvoja institucionalnih kapaciteta za sprovođenje IT revizije.


Poseta delegacije DRI organizovana je uz podrškuprojekta “Efikasniji mehanizmi odgovornosti u javnim finansijama” koji sprovode Državna revizorska institucija i Program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a koji je finansiran od strane Vlade Švedske.