Održana radionica „Metodologija revizije informacionih tehnologija“

14. decembar 2017. godina
Održana radionica „Metodologija revizije informacionih tehnologija“

U Beogradu je 12. i 13. decembra 2017. godine, u organizaciji Državne revizorske institucije Srbije održana radionica „Metodologija revizije informacionih tehnologija“.

Radoslav Sretenović, predsednik Državne revizorske institucije i generalni državni revizor je, otvarajući radionicu, istakao da je Strateškim planom DRI predviđeno usvajanje metodologije za reviziju IT u 2019.godini i da je tim povodom organizovana radionica,kako bi se na bazi iskustva drugih vrhovnih revizorskih institucijai uz poštovanje metodologije DRI nastavilo sa primenom novih IT tehnologija i sistema, sa željom povećanja efikasnosti rada, što je stalna obaveza DRI prema građanima tj.poreskim obveznicima Republike Srbije.

Revizori za IT iz Vrhovnih revizorskih institucija Rumunije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, zajedno sa državnim revizorima za IT podršku i kolegama iz DRI prikazali su metodološki pristup i razmenili iskustva u oblasti revizija informacionih tehnologija.

Radionica je održana uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru projekta „Efikasniji mehanizmi odgovornosti u javnim finansijama“, koji finansira Vlada Kraljevine Švedske (SIDA)i projekta „Unapređenje revizije opština radi odgovornosti i efikasnosti u upravljanju javnim finansijama“, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).