Održane napredne obuke o metodologijama revizije svrsishodnosti poslovanja

30. januar 2020. godina
Održane napredne obuke o metodologijama revizije svrsishodnosti poslovanja

Stručnjaci vrhovne revizorske institucije Sjedinjenih Američkih Država – Kancelarije za odgovornu vlast (GAO), Lori Ekstrand i Stiven Koldvel održali su od 21. do 23. januara i od 28. do 30. januara 2020. godine napredne obuke o metodologijama revizije svrsishodnosti poslovanja za deo zaposlenih u Državnoj revizorskoj instituciji. Obuke su održane u okviru podrške Projekta za odgovornu vlast (GAI) koji Državna revizorska institucija realizuje u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), u cilju jačanja kapaciteta Institucije.

Cilj obuka je podrška revizorima u primeni metodologija revizije svrsishodnosti poslovanja koje odgovaraju ciljevima revizije, korišćenjem vodiča čiji su autori stručnjaci GAO, a koje je DRI ugradila u Priručnik za metodologiju revizije svrsishodnosti poslovanja.

Učesnici treninga su, putem grupnih i pojedinačnih vežbi, razmatrali tehnike uzorkovanja, studije slučaja, koncipiranje upitnika, upotrebu najboljih praksi kao kriterijuma za reviziju svrsishodnosti, analizu sadržaja, pouzdanost podataka, logičko modeliranje i razvoj projektnih planova.