Predstavnica Institucije stažista u Evropskom revizorskom sudu

04. oktobar 2016. godina
Predstavnica Institucije stažista u Evropskom revizorskom sudu


S leva na desno:
Elisa Metaj (Albanija), Kadir Yücel (Turska) i Milica Milić(Srbija)


Milica Milić, samostalni savetnik u Državnoj revizorskoj instituciji, započela je 1. oktobra 2016. godine program stažiranja u Evropskom revizorskom sudu. Mlada koleginica boraviće u Luksemburgu narednih 5 meseci, do 28. februara 2017. godine, zajedno sa kolegama iz vrhovnih revizorskih institucija Turske i Albanije. Tokom petomesečnog stažiranja Milica Milić će raditi u Komori 2 – Ulaganja za koheziju, rast i inkluziju.


Evropski revizorski sud je po osmi put pozvao predstavnike Državne revizorske institucije da učestvuju u programu stažiranja, nakon što je Srbiji dodeljen status kandidata za članstvo u EU. Program stažiranja traje pet meseci, a organizuje se dva puta godišnje – od oktobra do februara i od marta do jula.


Evropski revizorski sud organizuje program stažiranja za revizore iz vrhovnih revizorskih institucija država kandidata od 1999. godine i smatra se važnim instrumentom za pružanje uvida u reviziju fondova EU za revizore iz vrhovnih revizorskih intitucija budućih država članica.


Program stažiranja u Evropskom revizorskom sudu se pokazao korisnim i za revizore iz nacionalnih institucija država kandidata i za Evropski revizorski sud.