Predstavnici DRI učesnici Međunarodnog seminara o integritetu u javnim preduzećima održanom u Mađarskoj

28. februar 2020. godina
Predstavnici DRI učesnici Međunarodnog seminara o integritetu u javnim preduzećima održanom u Mađarskoj

Dragan Golubović, državni revizor i Jelena Damjanović, savetnik u reviziji prisustvovali su 24. februara uvodnoj konferenciji posvećenoj međunarodnim iskustvima u reviziji političkih partija u Budimpešti. Održavanje ove konferencije je označilo početak Međunarodnog seminara o integritetu u javnim preduzećima održanom od 24. do 28. februara u Sarvašu u organizaciji Državne kancelarije za reviziju Mađarske, na kome su, takođe učestvovali predstavnici DRI.

Međunarodni seminar posvećen borbi protiv korupcije, koji vrhovna revizorska institucija (VRI) Mađarske organizuje po 7. put, organizovan je za predstavnike VRI zemalja u razvoju, u cilju širenja integriteta u javnoj upravi i jačanju transparentnog funkcionisanja države razmenom najboljih mađarskih i međunarodnih praksi.

Na skupu u Sarvašu, kome su prisustvovali revizori iz 13 zemalja Afrike, Azije, Istočne Evrope i Centralne Amerike, predstavljena je, između ostalog, metodologija ankete o integritetu, uloga VRI u stvaranju i širenju kulture integriteta, anketa o integritetu u javnim preduzećima, revizija integriteta.