Radionica posvećena paralelnoj reviziji svrsishodnosti

12. novembar 2014. godina
Radionica posvećena paralelnoj reviziji svrsishodnosti

Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović otvorio je danas u Beogradu radionicu posvećenu projektu paralelne revizije svrsishodnosti čija je tema energetska efikasnost.
„Očekujem da će cilj projekta, objavljivanje izveštaja o ovoj reviziji svrsishodnosti, biti ispunjen. Kroz ovaj projekta učinjen je i veliki napredak u saradnji naših institucija. Nesumljivo će unapređenje revizije svrsishodnosti ojačati umrežavanje, kolegijalno učenje i razmenu iskustava, praksi, metoda i postupaka rada naših institucija“, rekao je Sretenović.

Generalni državni revizor je dodao da mu je posebno zadovoljstvo što je, nakon vrhovnih revizorskih institucija Albanije i Bosne i Hercegovine, Državna revizorska institucija Republike Srbije domaćin jedne od pet radionica u okviru ovog projekta.
Paralelna revizija svrsishodnosti sprovodi se u okviru Mreže vrhovnih revizorskih institucija država kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU.
Izveštaj, odnosno rezultati ovog projekta, trebalo bi da budu predstavljeni naredne godine u Luksemburgu ili Briselu.
Organizaciju događaja podržali su Zajednička radna grupa za revizijske aktivnosti, Kancelarija generalnog revizora Kraljevine Švedske i Evropski revizorski sud, kao i UNDP u okviru projekta „Unapređenje mehanizama odgovornosti u oblasti javnih finansija“ koji finansira Vlada Kraljevine Švedske.