Arhiva saopštenja, 2013. godina

Završeni prvi izveštaji o reviziji iz Programa revizije za 2013. godinu

11. septembar 2013. godina

Državna revizorska institucija uručila je Narodnoj skupštini Republike Srbije, skupštinama gradova i opština i subjektima revizije pet izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2012. godinu.

Državna revizorska institucija i građani na istom zadatku

29

avgust

Državna revizorska institucija i građani na istom zadatku

29. avgust 2013. godina

Predsednik Narodne Skupštine Nebojša Stefanović rekao je da je 2013. godina idealan trenutak za pokretanje aktivnosti uključivanja građana i organizacija civilnog društva u procese eksterne revizije u Srbiji.

Poslanici podržali Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2012. godinu

28. jun 2013. godina

Narodni poslanici Skupštine Srbije raspravljali su juče o Izveštaju o radu Državne revizorske institucije za 2012. godinu. Sve poslaničke grupe najavile su podršku 6. godišnjem izveštaju Institucije.

Predavanje državnih revizora za zaposlene u oblasti javnih finansija u lokalnim samoupravama

24

jun

Predavanje državnih revizora za zaposlene u oblasti javnih finansija u lokalnim samoupravama

24. jun 2013. godina

Predstavnici Državne revizorske institucije održali su danas u Nišu predavanje za načelnike gradskih, odnosno opštinskih uprava, rukovodioce organa uprave nadležne za finansije, direktore javnih preduzeća za izgradnju i direktore predškolskih ustanova na području grada Niša i opština nišavskog, pirotskog i topličkog okruga.

Odbor za finansije usvojio Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2012. godinu

18. jun 2013. godina

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije usvojili su na današnjoj sednici Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2012. godinu.

Član Evropskog revizorskog suda Ištvan Fazakaš posetio Državnu revizorsku instituciju

17

jun

Član Evropskog revizorskog suda Ištvan Fazakaš posetio Državnu revizorsku instituciju

17. jun 2013. godina

Potpredsednica Državne revizorske institucije Bojana Mitrović i članovi Saveta Gordana Tišma i Miroslav Mitrović sastali su se danas sa Ištvanom Fazakašem, članom Evropskog revizorskog suda. Članovi Saveta Institucije upoznali su predstavnika Evropskog revizorskog suda o nadležnostima i organizaciji Državne revizorske institucije, njenim rezultatima, kao i izazovima sa kojima se suočava najmlađa vrhovna revizorska institucija u Evropi.

Bilateralna saradnja vrhovnih revizorskih institucija Srbije i Bugarske

10

jun

Bilateralna saradnja vrhovnih revizorskih institucija Srbije i Bugarske

10. jun 2013. godina

Članovi delegacije Državne revizorske institucije Republike Srbije, koju su činili Radoslav Sretenović, predsednik, Miroslav Mitrović, član Saveta i Radulka Urošević, vrhovni državni revizor u Sektoru za reviziju organizacija obaveznog socijanog osiguranja, boravili su u bilateralnoj poseti Državnoj revizorskoj instituciji Republike Bugarske.

Javnost je najbolji lek u borbi protiv korupcije

07

jun

Javnost je najbolji lek u borbi protiv korupcije

07. jun 2013. godina

Građani su vrlo važni saveznici Državnoj revizorskoj instituciji u otkrivanju nepravilnosti u vezi sa trošenjem budžetskih sredstava, rekao je Radoslav Sretenović, predsednik Državne revizorske institucije.

Bez jake finansijske discipline nema ozbiljne države

14

maj

Bez jake finansijske discipline nema ozbiljne države

14. maj 2013. godina

Da bismo povratili poverenje građana u institucije i obezbedili ključne preduslove za brži ekonomski rast i razvoj zemlje, neophodno je da se udružimo i da izgradimo kredibilne, pouzdane, efikasne, efektivne, transparentne i pre svega odgovorne institucije.

Podnete nove prijave protiv odgovornih lica u JP „Srbijagas“ u Novom Sadu

23. april 2013. godina

Nakon analize Izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Javnog preduzeća “Srbijagas” u Novom Sadu za 2011. godinu od strane pravnog tima (Sektora za reviziju javnih preduzeća, privrednih društava i drugih pravnih lica koje je osnovao ili imao učešće u kapitalu ili u upravljanju korisnik javnih sredstava), Državna revizorska institucija podnela je Prekršajnom sudu u Novom Sadu novi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Dušana Bajatovića, direktora Javnog preduzeća "Srbijagas" u Novom Sadu.