Arhiva saopštenja, 2014. godina

Poslanici podržali Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2013. godinu

06

jun

Poslanici podržali Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2013. godinu

06. jun 2014. godina

Narodni poslanici Skupštine Srbije raspravljali su juče o Izveštaju o radu Državne revizorske institucije za 2013. godinu.

Uplata humanitarne pomoći posredstvom PayPal servisa

19. maj 2014. godina

Obaveštavamo vas da je od 18. maja 2014. godine aktivan PayPal račun preko koga je moguće uplatiti humanitarnu pomoć za žrtve poplava u Republici Srbiji iz 193 zemlje i regiona.

Državna revizorska institucija podnela prijave protiv odgovornih lica u opštinama Prijepolje, Inđija i Surčin

16. april 2014. godina

Nakon što su pravni timovi Državne revizorske institucije završili sve analize u vezi sa izveštajima o reviziji za 2012. godinu, Institucija je podnela zahteve za pokretanje prekršajnog postupka i krivične prijave protiv odgovornih lica u opštinama Prijepolje, Inđija i beogradskoj opštini Surčin.

Švedska pomaže unapređenje javnih finansija u Srbiji

07

april

Švedska pomaže unapređenje javnih finansija u Srbiji

07. april 2014. godina

Srbija će u naredne dve godine sprovoditi program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) “Unapređenje mehanizama odgovornosti u oblasti javnih finansija” koji finansira Vlada Kraljevine Švedske sa 2,3 miliona dolara, a vodeći nacionalni partner projekta je Državna revizorska institucija.

Državna revizorska institucija dostavila Narodnoj skupštini Izveštaj o radu za 2013. godinu

31. mart 2014. godina

Državna revizorska institucija predala je danas Narodnoj skupštini Republike Srbije Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2013. godinu.

Državna revizorska institucija uručila subjektima revizije, Nacrt izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja

20. mart 2014. godina

Državna revizorska institucija uručila je subjektima revizije Nacrt izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja „Upravljanje službenim vozilima direktnih korisnika budžeta Republike Srbije“

Delegacija Državne revizorske institucije Republike Crne Gore boravila je u radnoj poseti Instituciji

18

mart

Delegacija Državne revizorske institucije Republike Crne Gore boravila je u radnoj poseti Instituciji

18. mart 2014. godina

Delegacija Državne revizorske institucije Republike Crne Gore boravila je u radnoj poseti Državnoj revizorskoj instituciji Republike Srbije. Tokom dvodnevne posete državni revizori iz Srbije predstavili su kolegama iz Crne Gore iskustvo u vezi sa izvođenjem revizije Narodne banke Srbije.

Jačanje etike u vrhovnim revizorskim institucijama

06

februar

Jačanje etike u vrhovnim revizorskim institucijama

06. februar 2014. godina

Predstavnici Državne revizorske institucije učestvovali su na seminaru o ''Jačanju etike u okviru vrhovnih revizorskih institucija'' održanom u Lisabonu.

Obaveštenje o dostavljanju planova javnih nabavki

03. februar 2014. godina

Naručioci, koji su po Zakonu o javnim nabavkama u obavezi da Upravi za javne nabavke i Državnoj revizorskoj instituciji dostavljaju planove nabavki, izmene planova, izveštaje o izvršenju, kao i kvartalne izveštaje, potrebno je da dokumentaciju dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, koristeći softver za planiranje nabavki i kvartalno izveštavanje.

Državna revizorska institucija podnela nove prijave

17. januar 2014. godina

Državna revizorska institucija, nakon objavljivanja izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2012. godinu, a u vezi sa izvršenjem Programa revizije za 2013. godinu, kao i ocene odazivnih izveštaja kod dva subjekta, podnela je prekršajnim sudovima 166 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a nadležnim tužilaštvima 17 prijava za privredni prestup.