Државна ревизорска институција

Представници ДРИ учесници „Путујућег клуба стручњака“ ЕУРОСАИ

17. јун 2022. година
Представници ДРИ учесници „Путујућег клуба стручњака“ ЕУРОСАИ

Представници Државне ревизорске институције учествовали су на првом вебинару „Методе уверавања у квалитет ревизије“ који je, у оквиру нове Пројектне групе у оквиру Стратешког циља 1 Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ), под називом „Путујући клуб стручњака“, 16. јуна 2022. године организовалa врховна ревизорска институција Литваније, у сарадњи са врховном ревизорском институцијом Израела.

Презентације на тему „Методе уверавања у квалитет ревизије“ одржали су представници врховних ревизорских институција Уједињеног Краљевства, Израела и Литваније.

На скупу је учествовало око 100 представника из 24 врховне ревизорске институције - чланица ЕУРОСАИ, а 85% учесника били су ревизори, који представљају и главну циљну групу активности ове Пројектне групе.

Главни задатак новоформиране Пројектне групе је да подстакне неформалну професионалну сарадњу међу ревизорима у вези са ревизијом и методологијом ревизије. Планира се организација вебинара свака два месеца, на различите теме од интереса за ревизоре јавног сектора.