Државна ревизорска институција

Председник ДРИ присуствовао обележавању јубилеја Рачунског суда Румуније

08. септембар 2022. година
Председник ДРИ присуствовао обележавању јубилеја Рачунског суда Румуније

Делегација Државне ревизорске институције (ДРИ) на челу са др Душком Пејовићем председником ДРИ и генералним државним ревизором учествовала је данас у Букурешту на међународној конференцији организованој поводом обележавања 30. годишњице од поновног успостављања Румунског рачунског суда под називом „Рачунски суд Румуније – 30 година напретка ка дигитализацији ревизије“.

На маргинама овог скупа, др Пејовић је одржао радни састанак са председником Рачунског суда Румуније Михајом Бусујоком, као и са председником Врховне ревизорске институције Естоније Јанаром Холмом. Током састанака званичници су разменили иницијативе за будућу сарадњу институција којима руководе.

Поред др Пејовића делегацију Државне ревизорске инстиуције чинили су чланице Савета ДРИ Невенка Бојанић и Љиљана Димитријевић и начелница Службе за међународну сарадњу и односе с јавношћу Ива Василић Миљић.

Учеснике скупа у оквиру посебног програма свечаности поздравили су председници оба дома Скупштине Румуније и председник Владе, као и председници Врховног и Уставног суда Румуније.