Bilateralna poseta VRI Crne Gore Državnoj revizorskoj instituciji

31. mart 2017. godina
Bilateralna poseta VRI Crne Gore Državnoj revizorskoj instituciji

Delegacija Državne revizorske institucije Crne Gore na čelu sa predsednikom Senata dr Milanom Dabovićem, članom Senata dr Branislavom Radulovićem, načelnikom Gagom Gegajem, rukovodiocem Biljanom Bulatović i samostalnim savetnikom Ivanom Čelebić, boravila je u bilateralnoj poseti Državnoj revizorskoj instituciji Republike Srbije, 30. i 31. marta 2017. godine.

Cilj posete bila je razmena znanja i iskustva u oblasti IT podrške u revizijama finansijskih izveštaja i reviziji pravilnosti poslovanja po metodologiji INTOSAI za IT reviziju. Državni revizori za IT podršku reviziji Državne revizorske institucije Republike Srbije, Dragan Stojanović i Dejan Stojiljković, predstavili su članovima crnogorske delegacije svoja iskustva u primeni smernica u IT reviziji.

Dvodnevna poseta omogućila je bogatu razmenu mišljenja i ideja dveju delegacija, u pogledu dosadašnjeg sprovođenja IT revizija.

Poseta je podržana od strane projekta “Efikasniji mehanizmi odgovornosti u javnim finansijama” koji sprovode Državna revizorska institucija i Program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a koji je finansiran od strane Vlade Švedske.