Održana peta radionica Drugog regionalnog projekta paralelne revizije svrsishodnosti

13. mart 2017. godina
Održana peta radionica Drugog regionalnog projekta paralelne revizije svrsishodnosti

U periodu od 6. do 10. marta u Skoplju je održana peta radionica posvećena realizaciji Drugog regionalnog projekta paralelne revizije svrsishodnosti koja se sprovodi na temu iz oblasti javnih nabavki. Radionicu, čiji je domaćin bila Državna revizorska institucija Republike Makedonije, otvorila je Tanja Tanevska, generalni revizor Zavoda za državnu reviziju Republike Makedonije.


Učešće u radionici uzela je i delegacija Državne revizorske institucije koju su činili vrhovni državni revizor Svetlana Toma Anokić, viši savetnici u reviziji Nada Tošić i Goran Mandić, kao i predstavnik UNDP Siniša Biljman.


Učesnici su tokom radionice razgovarali o izradi glavne studije, fokusirajući se naročito na analizu, tumačenje i izazove prikupljanja revizorskih dokaza u predmetnoj reviziji, uz koordinaciju eksperata Nacionalne kancelarije za reviziju Švedske i Evropskog revizorskog suda.Pored DRI Republike Srbije u drugom projektu učestvuje još šest zemalja iz regiona koje su kandidati za članstvo u Evropskoj uniji.


Domaćin naredne radionice biće Državna revizorska institucija Republike Srbije, i tom prilikom razmatraće se prva verzija nacrta izveštaja.


Projekat “Efikasniji mehanizmi odgovornosti u javnim finansijama” koji sprovode Državna revizorska institucija i Program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a koji je finansiran od strane Vlade Švedske podržao je učešće DRI na ovoj radionici.