Predstavnici Institucije stažisti u Evropskom revizorskom sudu

08. oktobar 2015. godina
Predstavnici Institucije stažisti u Evropskom revizorskom sudu

Jelena Vujanić i Vojislav Popović, savetnici u Državnoj revizorskoj instituciji, počeli su u oktobru program stažiranja u Evropskom revizorskom sudu. Mlade kolege boraviće u Luksemburgu narednih pet meseci, do 29. februara 2016. godine. Tokom petomesečnog stažiranja Vojislav Popović će raditi u Komori 2 - Evropski fond za regionalni razvoj, saobraćaj i energiju, a Jelena Vujanić u Komori 4 – Istraživanje i interne politike.

Evropski revizorski sud je po šesti put pozvao predstavnike Državne revizorske institucije da učestvuju u programu stažiranja, a nakon što je Srbiji dodeljen status kandidata za članstvo u EU.

Evropski revizorski sud organizuje dva programa stažiranja godišnje za revizore iz vrhovnih revizorskih institucija država kandidata. Stažiranje traje pet meseci - od oktobra do februara i od marta do jula. Ovakva organizacija traje od 1999. godine i smatra se važnim instrumentom za pružanje uvida u reviziju fondova EU za revizore iz vrhovnih revizorskih institucija budućih država članica.

Program stažiranja u Evropskom revizorskom sudu se pokazao korisnim i za revizore iz nacionalnih institucija država kandidata i za Evropski revizorski sud.