Susret generalnih državnih revizora

29. mart 2017. godina
Susret generalnih državnih revizora

Predsednik Državne revizorske institucije Republike Srbije Radoslav Sretenović i predsednik Državne revizorske institucije Crne Gore dr Milan Dabović, sastali su se 29. marta u prostorijama Državne revizorske institucije u okviru bilateralne posete delegacije DRI Crne Gore.

Susret dvojice predsednika imao je za cilj razmenu ideja i mišljenja o planiranju i metodologiji sprovođenja IT revizija kao i drugih vrsta revizija. Predsednici su razgovarali i o predstavljanju izveštaja o reviziji parlamentu.

Predsednik Senata Državne revizorske institucije Crne Gore, dr Milan Dabović, istakao je značaj saradnje sa Državnom revizorskom iinstitucijom Republike Srbije:

„Nakon višegodišnje saradnje VRI Crne Gore i VRI Srbije, danas mogu sa zadovoljstvom konstatovati da je ova poseta dodatna vrijednost koja baštini dragocijeno iskustvo stečeno na sopstvenoj praksi posvećenoj unaprijeđenju procesa revizije. Zahvaljujem se predsjedniku VRI Republike Srbije, gospodinu Radoslavu Sretenoviću, koji je omogućio da iskustvo stečeno u reviziji informacionih tehnologija Srbije prenese revizorskom timu Crne Gore. To mentorstvo za nas će biti više nego dragocijeno. Zahvaljujem se svim kolegama u DRI Srbije na gostoprimstvu, kao i kolegama iz Crne Gore koji su hrabro zakoračili u proces IT revizija, našli dobronamjernog partnera u Republici Srbiji i siguran sam da će rezultat biti više nego uspešan.“

Predsednik Državne revizorske institucije Republike Srbije, Radoslav Sretenović, potvrdio je značaj saradnje dve institucije, ukazujući na važnost razmene iskustva i mišljenja u revizorskom radu, kao i podršci koju institucije pružaju jedna drugoj.