Најновије актуелности

19. 4. 2024.

ДРИ започела ревизију код још 103 корисника јавних средстава

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током априла поступак ревизије финансијских извештаја, правилности пословања и комбинованих ревизија финансијских извештаја и правилности пословања код још 103 корисника јавних средстава.

9. 4. 2024.

Започето спровођење комбинованих ревизија правилности и сврсисходности пословања

У складу са Програмом ревизије Државне ревизорске институције за 2024. годину, ДРИ је започела спровођење 33 комбинованe ревизијe правилности и сврсисходности пословања.

9. 4. 2024.

Започето спровођење ревизија сврсисходности пословања из Програма ревизије ДРИ за 2024. годину

Државни ревизори започели су спровођење 18 ревизија сврсисходности пословања у складу са Програмом ревизије Државне ревизорске институције за 2024. годину.

 

5. 4. 2024.

Учешће председника ДРИ на регионалној конференцији Светске банке у Бечу

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на регионалној конференцији која је под називом „Прегледи потрошње као алат за јачање фискалног управљања“, у организацији Светске банке, одржана 3. и 4. априла у Бечу.

2. 4. 2024.

У ДРИ одржане обуке у области анализе података

Део запослених у Државној ревизорској институцији (ДРИ), на челу са председником и генералним државним ревизором, др Душком Пејовићем, учествовао је на обукама у вези са јачањем капацитета за анализу података које је у Београду од 25. марта до 1. априла одржала др Елизабет Јанг, ванредни професор на Универзитету у Холандији. Обукама су, између осталих, присуствовали чланови Савета, врховни државни ревизори и вође тимова за ревизију сврсисходности пословања.

Image not exists

Конференција под називом „Ка већој финансијској одговорности власти у Србији“ биће одржана у понедељак, 4. јуна 2012. године, са почетком у 9:30 часова, у Правосудној академији, Ул. Карађорђева 48, Београд

Објављено: 28. 5. 2012.

Циљ конференције је допринос ширењу свести о значају финансијске одговорности власти кроз активности Државне ревизорске институције, имајући у виду значај ове области за процес приступања Европској унији.
У првом панелу, односно о значају финансијске одговорности власти, говориће Радослав Сретеновић, председник Државне ревизорске институције, Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Саша Јанковић, заштитник грађана, Зорана Марковић, директорка Агенције за борбу против корупције. Учесницима ће се обратити и Лоренс Ветер, директор Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт (USAID) и Милица Делевић, директорка Канцеларије за европске интеграције. Такође, биће представљени резултати истраживања о имплементацији целокупног сета мера којима располаже Државна ревизорска институција у обављању својих послова, као и закључци у вези са даљим јачањем система екстерне ревизије у Србији.
У другом панелу биће речи о улози Народне скупштине у стварању финансијски одговорне власти. Тема завршног, трећег дела, јесу предлози за дугорочно укључивање организација цивилног друштва у процес праћења имплементације мера Државне ревизорске институције.
Конференција се организује у склопу пројекта „Утврђивање услова за унапређење рада Државне ревизорске институције у Србији“, који финансира Америчка агенција за међународни развој (USAID), у оквиру пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт (Judicial Reform and Government Accountability – JRGA).
Догађај организује Државна ревизорска институција у сарадњи са Центром за европске политике (ЦЕП) и Европским пројектним центром (ЕПЦ).