Održan uvodni sastanak povodom započinjanja drugog regionalnog Projekta paralelne revizije svrsishodnosti

29. februar 2016. godina
Održan uvodni sastanak povodom započinjanja drugog regionalnog Projekta paralelne revizije svrsishodnosti

Foto: Evropski revizorski sud

Delegacija Institucije koju su činili predsednik i generalni državni revizor Radoslav Sretenović, vrhovni državni revizor Sektora za reviziju svrsishodnosti, Svetlana Toma Anokić i viši savetnik za reviziju u Sektoru za reviziju svrsishodnosti Natalija Paušić, prisustvovala je uvodnom sastanku povodom započinjanja drugog regionalnog Projekta paralelne revizije svrsishodnosti, održanom u Luksemburgu 25. februara 2015. godine.

Uvodni sastanak održan je u organizaciji i u prostorijama Evropskog revizorskog suda (ERS). Sastanak je otvorio Vitor Kaldeira, predsednik ERS, dok je stručnu podršku pružala VRI Švedske.

Ovaj projekat se realizuje kao nastavak uspešno završenog prvog, pilot Projekta paralelne revizije svrsishodnosti u kom su VRI država kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU paralelno sprovodile reviziju svrsishodnosti na temu energetske efikasnosti. Institucija je u prvom projektu učestvovala kao aktivni posmatrač, dok će u drugom projektu uzeti aktivno učešće.

Uvodni sastanak imao je za cilj da predstavi koncept projekta, predlog rasporeda projektnih aktivnosti, kao i diskusiju o predloženim temama koje bi se u okviru projekta obrađivale kroz paralelne revizije svrsishodnosti. Tokom uvodnog sastanka, predsednik Sretenović predstavio je način na koji će Institucija učestvovati u ovom projektu.

Projektne aktivnosti podrazumevaće održavanje niza radionica koje će pratiti ciklus revizije, od odabira teme i planiranja, do izveštavanja i saopštavanja rezultata sprovedene revizije.

Nije izabrana nijedna galerija ili izabrana galerija ne postoji.