Održana prva radionica Drugog regionalnog projekta paralelne revizije svrsishodnosti

28. april 2016. godina
Održana prva radionica Drugog regionalnog projekta paralelne revizije svrsishodnosti

Delegacija Institucije koju su činili vrhovni državni revizor Svetlana Toma Anokić, viši savetnici u reviziji Nada Tošić i Goran Mandić učestvovala je u prvoj radionici Drugog regionalnog projekta paralelne revizije svrsishodnosti koja se sprovodi na temu iz oblasti javnih nabavki. Radionica je održana u Podgorici od 25. do 27. aprila 2016. godine.

Ovom događaju prethodio je uvodni sastanak koji je na temu „Uspostavljanje i promocija revizije svrsishodnosti“, održan u Evropskom revizorskom sudu u Luksemburguu februaru 2015. godine.

Drugi regionalni projekat realizuje se kao nastavak uspešno završenog prvog, pilot Projekta paralelne revizije svrsishodnosti, u kom su VRI država kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU paralelno sprovodile reviziju svrsishodnostina temu energetske efikasnosti. Državna revizorska institucija je u prvom projektu učestvovala kao aktivni posmatrač, dok u drugom projektu uzima aktivno učešće.

Paralelna revizija svrsishodnosti sprovodi se uz ekspertsku podršku Nacionalne kancelarije za reviziju Švedske i Evropskog revizorskog suda, i u nastavku realizacije projekta, održaće se niz radionica koje će pratiti ciklus revizije, od faze planiranja, sprovođenja, izveštavanja i saopštavanja nalaza i zaključaka sprovedene revizije.