Održana šesta radionica Drugog projekta paralelne revizije svrsishodnosti

10. jun 2017. godina
Održana šesta radionica Drugog projekta paralelne revizije svrsishodnosti

U periodu od 5. do 9. juna 2017. godine Državna revizorska institucija Repubike Srbije bila je domaćin šeste radionice posvećene realizaciji Drugog regionalnog projekta paralelne revizije svrsishodnosti koja se sprovodi na temu iz oblasti javnih nabavki.

Delegaciju Državne revizorske institucije činili su predsednik DRI i generalni državni revizor Radoslav Sretenović, vrhovni državni revizor Sektora za reviziju svrsishodnosti poslovanja Svetlana Toma Anokić, kao i viši savetnici u reviziji Nada Tošić i Goran Mandić.

Prva dva dana radionice bila su posvećena procesu upravljanja revizijom svrsishodnosti i kontroli kvaliteta, uz prisustvo generalnih državnih revizora i operativnog rukovodstvaučesnika projekta.

Tokom preostala tri dana, učesnici radionice razmatrali su prvu verziju nacrta izveštaja. Kroz diskusiju i međusobni dijalog, predstavnici timova iz svih VRI razgovarali su o problemima uočenim u prvoj verziji nacrta, uz koordinaciju eksperata VRI Švedske i Evropskog revizorskog suda.

Pored VRI Republike Srbije, u drugom projektu učestvuje još šest VRIiz regiona, koje su kandidati i potencijalni kandidati za članstvo u Evropskoj uniji.

Radionica je održana uz podršku projekta “Efikasniji mehanizmi odgovornosti u javnim finansijama” koji sprovode Državna revizorska institucija i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a koji finansira Vlada Kraljevine Švedske.