Најновије актуелности

17. 6. 2024.

Наставак обука у оквиру реализације Посебног програма стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину

Планирање ревизија, ревизијска документација, писање извештаја о ревизији, као и прикупљање доказа за писање пријава биле су теме предавања које су врховни државни ревизори, Ивица Гавриловић и Жељко Мотић, овлашћени државни ревизори, Слободан Мијаиловић и Зоран Степановић и секретар Институције, Маја Лакићевић одржали за запослене у Државној ревизорској институцији (ДРИ), у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

13. 6. 2024.

Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе

Врховна државна ревизорка у Сектору број 2, Стојанка Миловановић, одржала је данас презентацију „Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе – налази и препоруке у процесу планирања јавних набавки“ на радионици која је окупила бројне службенике за јавне набавке запослене у јединицама локалне самоуправе.

12. 6. 2024.

Представници ДРИ учесници четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор, представио је данас налазе, закључке и препоруке из Извештаја о ревизији сврсисходности пословања „Ефикасност коришћења пољопривредног земљишта у државној својини“ током четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина, који је онлајн организовала врховна ревизорска институција Летоније, председавајућа ЕУРОСАИ Радном групом за ревизију општина.

10. 6. 2024.

ДРИ укључена у глобалну иницијативу „Климатски скенер“

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор и Јелена Ивковић, виша саветница у ревизији, учествовали су од 3. до 7. јуна на радионици  за имплементацију алата „Климатски скенер“, коју је у Прагу одржала Врховна ревизорска институција (ВРИ) Бразила уз подршку ВРИ Чешке Републике, као и међународних стручњака.

6. 6. 2024.

Учешће делегације ДРИ на Другом састанку ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену

Делегација Државне ревизорске институције, на челу са др Душком Пејовићем, председником и генералним државним ревизором, учествовала је на Другом састанку Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ), одржаном 4. и 5. јуна у Будимпешти.Делегација Државне ревизорске институције Републике Црне Горе боравила је у радној посети Институцији

Објављено: 18. 3. 2014.

Делегација Државне ревизорске институције Републике Црне Горе боравила је у радној посети Државној ревизорској институцији Републике Србије. Током дводневне посете државни ревизори из Србије представили су колегама из Црне Горе искуство у вези са извођењем ревизије Народне банке Србије.

Четворочлана црногорска делегација, коју су чинили Бранислав Радуловић и Драгиша Пешић, чланови Сената, Блажо Савковић, начелник Сектора 2 и Васиљка Марковић, руководилац Одељења у Сектору 2, најпре се састала са члановима Савета Државне ревизорске институције. Радослав Сретеновић, генерални државни ревизор нагласио je да је сигуран да ће државни ревизори из Сектора за ревизију Народне банке Србије на најбољи начин пренети колегама из Црне Горе искуства у вези са ревизијом централне банке.

Државна ревизорска институција је до сада објавила четири извештаја о ревизији Народне банке Србије и то за 2009, 2010, 2011. и 2012. годину. Недавно смо започели и ревизију финансијских извештаја и правилности пословања Народне банке Србије за 2013. годину, рекао је Сретеновић.

Он је додао да постоје и друге области у којима две институције могу сарађивати.

Ове године планирамо обуку кадрова за извођење ревизије финансијских извештаја политичких странака. Пошто су колеге у Црној Гори већ вршиле ревизију финансијских извештаја политичких партија, била би нам драгоцено њихово искуство, нагласио је Сретеновић.

Представници државне ревизије Црне Горе понудили су могућност размене искуства и у вези са методологијом ревизије сврсисходности пословања. Учесници састанка разматрали су и могућност организовања радионица током које би представници Државне ревизорске институције Србије представили црногорским колегама искуство у вези са ревизијом завршних рачуна финансијских извештаја градова и општина.

Након састанка са Саветом Државне ревизорске институције, црногорска делегација присуствовала је радионици у вези са ревизијом Народне банке Србије. Љубица Јанковић Андријевић, врховни државни ревизор у Сектору за ревизију Народне банке Србије са својим тимом, представила је колегама из Црне Горе активности у вези са припремом и планирањем ревизије централне банке, извођењем ревизије, извештавањем о ревизији, као и о послеревизионом поступку који Институција спроводи након објављивања извештаја о ревизији Народне банке Србије.