Најновије актуелности

8. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст који је објављен на порталу autonomija.info под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу autonomija.info 6. јула 2024. године, под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“, у коме су изнете нетачне тврдње.

3. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст Радио Слободна Европа који је објављен под насловом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу Радио Слободна Европа 1. јула 2024. године под називом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“, у коме су изнете нетачне тврдње.

2. 7. 2024.

Новоизабрани народни посланици Републике Србије упознати са надлежностима ДРИ

Председник Државне ревизорске институције (ДРИ) др Душко Пејовић, на уводном семинару који је Народна скупштина, у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и  Вестминстерском фондацијом за демократију одржала 30. јуна и 1. јула у Шапцу, представио је народним посланицима актуелног сазива Народне скупштине Републике Србије, који први пут врше ту функцију, правни оквир и надлежности, организациону структуру, историју и развој ДРИ.

1. 7. 2024.

Представник ДРИ учествовао на ЕУРОСАИ конференцији за младе у Варшави

Јован Дабовић, самостални саветник у Сектору 5 учествовао је на 6. конференцији Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) за младе одржаној од 24. до 28. јуна у Варшави, Република Пољска.

26. 6. 2024.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2023. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, је дана 25. јуна 2024. године у Народној Скупштини Републике Србије, представио члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Извештај о раду ДРИ за 2023. годину.Делегација Државне ревизорске институције учествовала на конференцији о односима врховних ревизорских институција и парламената

Објављено: 22. 11. 2013.

Делегација Државне ревизорске институције учествовала је на конференцији посвећеној односима између врховних ревизорских институција и парламената која је одржана 18-20. новембра у Пржном у Црној Гори.

Током конференције размењена су искуства о изградњи конструктивних односа између врховних ревизорских институција и парламената, дискутовано је о чиниоцима који утичу на те односе, а размотрени су и почеци развоја низа алата које могу користити појединачне врховне ревизорске институције и парламенти за јачање сарадње.

На конференцији су учествовали високи представници ревизорских институција и парламената Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Албаније, Македоније, Турске и Косова* заједно с представницима Европског ревизорског суда и бројним међународним експертима.

Након конференције одржан је састанак челника врховних ревизорских институција држава кандидата и потенцијалних кандидата и Европског ревизорског суда. Циљ Састанка председника био је усмеравање и подстицање Мреже и одлучивање о темама за које чланице Мреже утврде да су од заједничког интереса, заједно са одређивањем приоритета за следећи нацрт плана рада Мреже.

Конференција и састанак одржани су под окриљем Мреже ВРИ држава кандидата и потенцијалних кандидата и Европског ревизорског суда. Координацију и техничку и финансијску подршку обезбедила је ОЕЦД/СИГМА.

*„ Овај назив је без прејудицирања статуса и у складу је са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 и мишљењем Међународног суда правде о декларацији о независности Косова.“