Најновије актуелности

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

26. 10. 2023.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.

Доступан нови сајт Државне ревизорске институције

Доступан нови сајт Државне ревизорске институције

Објављено: 16. 12. 2022.

Државна ревизорска институција покренула је нову веб презентацију, развијену са циљем да се свим заинтересованим омогући бржи и свеобухватнији увид у рад Институције, уз одговарајући приказ извештаја и других производа рада.

Модеран дизајн новог сајта постигнут је употребом савремених технологија, што омогућава поуздан приступ заинтересованим посетиоцима сајта, на свим интернет претраживачима. Нови сајт нуди бољи преглед садржаја, а омогућена је једноставнија претрага производа рада Институције по годинама, субјектима, врстама ревизије, као и по кључним речима.

Израду новог веб-сајта Институције подржао је Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у оквиру пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“.