Најновије актуелности

21. 9. 2023.

Представљен Извештај о раду ДРИ за 2022. годину на конференцији за медије

„Државна ревизорска институција (ДРИ) у 2022. години укупно је објавила 284 извештаја о ревизији и 250 послеревизионих извештаја“, рекао је др Душко Пејовић, председник ДРИ и генерални државни ревизор, представљајући Извештај о раду ДРИ за 2022. годину на конференцији за медије.

15. 9. 2023.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2022. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, представио је данас члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Извештај о раду ДРИ за 2022. годину.

 

15. 9. 2023.

Одржан четврти регионални састанак ревизорских тимова за паралелне ревизије сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“

Ревизорски тим Државне ревизорске институције, који спроводи паралелну ревизију сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“ учествовао је на четвртом регионалном састанку ревизорских тимова врховних ревизорских институција (ВРИ) Црне Горе, Босне и Херцеговине, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Републике Србије одржаном 14. септембра у Бањалуци.

Др Пејовић учествовао на састанку ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену

Др Пејовић учествовао на састанку ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену

Објављено: 15. 5. 2023.

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, учествовао је на првом састанку новоформиране ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену, одржаном 11. маја у Риму у организацији  Врховне ревизорске институције (ВРИ) Италије.

Састанак је отворио председник ВРИ Италије, Гвидо Карлино, а скупу су присуствовали представници 22 европске ВРИ.

Учесници скупа су поздравили иницијативу која има за циљ испуњавање широко распрострањене потребе у вези са методологијом ревизије у реалном времену. Такође,  сагласили су се око корисности усвајања заједничког приступа анализе како би се развила заједничка терминологија, а у будућности и методолошке смернице за унапређење одговарајућих система контроле и ревизије.

Главна идеја оснивања ове Пројектне групе је обједињавање знања о ревизији у реалном времену и развијање заједничке терминологије у овој области.  ВРИ се све више интересују за ревизије у реалном времену, које су се показале као посебно корисне у ванредним ситуацијама и околностима када је благовременост ревизије неопходна.

Поред др Пејовића, испред ДРИ на састанку су учествовале и Милена Милинковић, секретар Институције и Ива Василић Миљић, начелница Службе за међународну сарадњу и односе са јавношћу.