Најновије актуелности

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

26. 10. 2023.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.

Други билатерални састанак Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније и Државне ревизорске институције Републике Србије

Други билатерални састанак Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније и Државне ревизорске институције Републике Србије

Објављено: 19. 4. 2023.

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се у Врњачкој Бањи 18. и 19. априла, током билатералне посете, са главним државним ревизором Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније, Максимом Ацевским.

Повод за одржавање другог састанка је спровођење паралелне ревизије сврсисходности пословања две врховне ревизорске институције (ВРИ), која се односи на спремност Републике Србије и Републике Северне Македоније за спровођење Циљева одрживог развоја, односно Агенде 2030 Уједињених нација.

У циљу унапређења управљања јавним средствима, генерални државни ревизори две ВРИ изразили су спремност да појачају сарадњу кроз размену информација и искустава. Како су нагласили, очекују да ће паралелна ревизија сврсисходности пословања допринети економском, социјалном и еколошком одрживом развоју друштва.

Ревизорски тимови две врховне ревизорске институције представили су ток својих ревизија и разменили информације о активностима спроведеним у фази планирања ревизије.

Током билатералног састанка, разматрани су и методолошки приступи, нормативно уређење, очекивања од ревизије, као и будуће активности за спровођење паралелне ревизије.

Делегацију ДРИ чинили су и – Невенка Бојанић, Љиљана Димитријевић и Маријана Симовић, чланице Савета, Стојанка Миловановић, врховна државна ревизорка, Милена Милинковић, секретар Институције, Нада Тошић, државна ревизорка, Ива Василић Миљић, начелница Службе за међународну сарадњу и односе са јавношћу, Никола Стојановић, виши саветник у ревизији и Јелена Дарабош, млађа саветница у ревизији.

Логистичку подршку организацији службеног пута у Врњачку Бању пружио је пројекат „Реформа јавних финансија – Агенда 2030“ који подржавају владе Немачке и Швајцарске, а спроводи Немачка организација за техничку сарадњу (ГИЗ).