Најновије актуелности

26. 4. 2024.

Одржана обука о етици и интегритету за запосленe у ДРИ

У складу са Посебним програмом стручног усавршавања запослених у Државној ревизорској институцији (ДРИ) за 2024. годину, новозапослени и запослени, који нису похађали обуку у претходне три године, учествовали су на обуци Етика и лични интегритет, одржаној 26. априла у просторијама ДРИ.

24. 4. 2024.

Представници ДРИ учествовали на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Представници Државне ревизорске институције – овлашћени државни ревизори,  Драгојле Полић и Горан Чабаркапа и виши саветник за пројекте и европске интеграције, Томислав Јовановић, учествовали су на Десетом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, одржаном 22. и 23. априла у Варшави.

19. 4. 2024.

ДРИ започела ревизију код још 103 корисника јавних средстава

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током априла поступак ревизије финансијских извештаја, правилности пословања и комбинованих ревизија финансијских извештаја и правилности пословања код још 103 корисника јавних средстава.

19. 4. 2024.

Председник ДРИ учествовао на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму у Бечу

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму који је на тему „Спровођење Циља одрживог развоја 13 о климатским мерама: улога, допринос и искуство врховних ревизорских институција (ВРИ)“, у организацији Генералног секретаријата ИНТОСАИ и Уједињених нација, одржан 16–18. априла у Бечу.

15. 4. 2024.

Представник ДРИ учесник међународног састанка ревизора

Врховни државни ревизор у Сектору број 3, Жељко Мотић, учествовао је 11. и 12. априла 2024. године на међународном састанку ревизора у Берну, заједно са представницима врховних ревизорских институција и представницима интерне ревизије у јавном сектору из земаља региона и Европе. 

Други билатерални састанак Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније и Државне ревизорске институције Републике Србије

Други билатерални састанак Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније и Државне ревизорске институције Републике Србије

Објављено: 19. 4. 2023.

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се у Врњачкој Бањи 18. и 19. априла, током билатералне посете, са главним државним ревизором Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније, Максимом Ацевским.

Повод за одржавање другог састанка је спровођење паралелне ревизије сврсисходности пословања две врховне ревизорске институције (ВРИ), која се односи на спремност Републике Србије и Републике Северне Македоније за спровођење Циљева одрживог развоја, односно Агенде 2030 Уједињених нација.

У циљу унапређења управљања јавним средствима, генерални државни ревизори две ВРИ изразили су спремност да појачају сарадњу кроз размену информација и искустава. Како су нагласили, очекују да ће паралелна ревизија сврсисходности пословања допринети економском, социјалном и еколошком одрживом развоју друштва.

Ревизорски тимови две врховне ревизорске институције представили су ток својих ревизија и разменили информације о активностима спроведеним у фази планирања ревизије.

Током билатералног састанка, разматрани су и методолошки приступи, нормативно уређење, очекивања од ревизије, као и будуће активности за спровођење паралелне ревизије.

Делегацију ДРИ чинили су и – Невенка Бојанић, Љиљана Димитријевић и Маријана Симовић, чланице Савета, Стојанка Миловановић, врховна државна ревизорка, Милена Милинковић, секретар Институције, Нада Тошић, државна ревизорка, Ива Василић Миљић, начелница Службе за међународну сарадњу и односе са јавношћу, Никола Стојановић, виши саветник у ревизији и Јелена Дарабош, млађа саветница у ревизији.

Логистичку подршку организацији службеног пута у Врњачку Бању пружио је пројекат „Реформа јавних финансија – Агенда 2030“ који подржавају владе Немачке и Швајцарске, а спроводи Немачка организација за техничку сарадњу (ГИЗ).