Најновије актуелности

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

26. 10. 2023.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.

Image not exists

Европска организација врховних ревизорских институција – EUROSAI

Објављено: 13. 12. 2010.

EUROSAI (European Organization of Supreme Audit Institutions) је регионална организација INTOSAI коју су створиле њене европске чланице 1989. године и која тренутно повезује 50 врховних ревизорских институција широм Европе (ВРИ 49 европских држава и Европски рачунски суд).

Њени циљеви су првенствено да промовише професионалну сарадњу међу ВРИ чланицама, размену информација и документације, проучавање ревизије јавног сектора, подстиче стварање академских позиција у овој области и обезбеђује унификацију терминологије у области ревизије јавног сектора.

EUROSAI обавља своје активности кроз три тела: Конгрес, Управни одбор и Секретаријат. Пет званичних језика EUROSAI су: енглески, француски, немачки, руски и шпански.
У јуну 2009. године, на свом XXXV састанку у Кијеву, у Украјини, Управни одбор EUROSAI је примио Државну ревизорску институцију Србије у своје чланство.

Државна ревизорска институција Србије је пуноправна чланица EUROSAI од 23. јуна 2009. године.