Најновије актуелности

26. 4. 2024.

Одржана обука о етици и интегритету за запосленe у ДРИ

У складу са Посебним програмом стручног усавршавања запослених у Државној ревизорској институцији (ДРИ) за 2024. годину, новозапослени и запослени, који нису похађали обуку у претходне три године, учествовали су на обуци Етика и лични интегритет, одржаној 26. априла у просторијама ДРИ.

24. 4. 2024.

Представници ДРИ учествовали на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Представници Државне ревизорске институције – овлашћени државни ревизори,  Драгојле Полић и Горан Чабаркапа и виши саветник за пројекте и европске интеграције, Томислав Јовановић, учествовали су на Десетом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, одржаном 22. и 23. априла у Варшави.

19. 4. 2024.

ДРИ започела ревизију код још 103 корисника јавних средстава

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током априла поступак ревизије финансијских извештаја, правилности пословања и комбинованих ревизија финансијских извештаја и правилности пословања код још 103 корисника јавних средстава.

19. 4. 2024.

Председник ДРИ учествовао на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму у Бечу

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму који је на тему „Спровођење Циља одрживог развоја 13 о климатским мерама: улога, допринос и искуство врховних ревизорских институција (ВРИ)“, у организацији Генералног секретаријата ИНТОСАИ и Уједињених нација, одржан 16–18. априла у Бечу.

15. 4. 2024.

Представник ДРИ учесник међународног састанка ревизора

Врховни државни ревизор у Сектору број 3, Жељко Мотић, учествовао је 11. и 12. априла 2024. године на међународном састанку ревизора у Берну, заједно са представницима врховних ревизорских институција и представницима интерне ревизије у јавном сектору из земаља региона и Европе. 

Јавне набавке – област високог ризика

Јавне набавке – област високог ризика

Објављено: 20. 4. 2023.

„Државна ревизорска институција препознала је јавне набавке као област високог ризика, због чега им је временом давала све већи простор у ревизијама“, изјавио је данас др Душко Пејовић, председник ДРИ и генерални државни ревизор.

Говорећи у уводном делу скупа, који је у Београду окупио представнике 14 јединица локалних самоуправа, др Пејовић је нагласио да је обухват ревидираних јавних набавки у 2022. години износио 150,06 милијарди динара, док су неправилности утврђене у износу од 28 милијарди динара.

„У 2022. години ДРИ је почела да саставља обједињене извештаје, односно налазе и препоруке из извештаја о ревизијама спроведеним на исту тему. Тако је ДРИ представила два обједињена извештаја – налазе и препоруке из 15 извештаја о ревизији правилности и сврсиходности планирања јавних набавки у јединицама локалних самоуправа код директних корисника буџетских средстава, као и из девет извештаја о правилности и ефикасности поступака јавних набавки у установама ученичког стандарда“, истакао је др Пејовић.

Како је објаснио др Пејовић, циљ обједињавања извештаја је препознавање неправилности које се понављају без обзира на различите субјекте ревизије.

„Ове године обједињеним извештавањем биће обухваћене јавне набавке у домовима здравља и јавним предузећима“, поручио је др Пејовић.

У уводном делу састанка говорила је и Стојанка Миловановић, врховни државни ревизор у Сектору број 2.

Дводневни догађај организовала је Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) за партнере на Пројекту за унапређење јавних набавки чији је циљ постављање оквира сарадње и пружања стручне помоћи на локалном нивоу за планирање, спровођење и праћење фер, транспарентних и конкурентних поступака јавних набавки.